Verschillende manieren om een mondkapje virus te kopen

Wil je een mondkapje virus kopen, dan heb je een uitgebreide keuze. Er wordt onderscheid gemaakt tussen medische- en niet medische mondkapjes en tussen wegwerp- en stoffen mondkapjes. In het openbaar vervoer zijn niet-medische mondkapjes verplicht. Dat is om verspreiding van het virus tegen te gaan in situaties waarin afstand houden onmogelijk is. Om een mondkapje virus te kopen, heb je een groot aantal mogelijkheden. Hier lees je over waar je mondkapjes kunt kopen.

Een mondkapje virus kopen op het station

Omdat mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht zijn, kun je op het station bijna overal terecht om een mondkapje virus te kopen. Bij de drogisterijen en ook bij de kiosk worden wegwerp mondkapjes aangeboden. Dit zijn mondkapjes die je één keer draagt en daarna bij het restafval gooit. Je koopt ze in pakken van 20 of 50 bijvoorbeeld. Voor elke reis die je maakt moet je een nieuw mondkapje opdoen. Neem je elke dag het openbaar vervoer naar je werk en weer terug, dan heb je elke week dus 10 mondkapjes nodig. Volg altijd de instructies op de verpakking nauwkeurig op.

Mondkapjes kopen in de winkel

Drogisterijen zoals Etos, Trekpleister, Kruidvat, DA en Hema verkopen ook wegwerp mondkapjes in hun fysieke winkels, maar je vindt ze ook in het online assortiment. Dit zijn dus ook perfecte plaatsen om een mondkapje virus te kopen, om jezelf voor te bereiden op een reis of om altijd een aantal mondkapjes voor handen te hebben.

Mondkapjes online aanschaffen

En online zijn er een groot aantal andere winkels waarbij je een mondkapje virus kunt kopen. Particulieren die deze zelf maken bieden ze aan en dan kun je een niet-medisch mondkapje aanschaffen met bijvoorbeeld een patroon, een grappige afbeelding of een logo. Er zijn winkels die zich specialiseren in mondkapjes en winkels die medische mondkapjes verkopen. De keuze online is groot. Het is wel verstandig om de kwaliteit goed te controleren. Ook zijn aanbiedingen die te mooi om waar te zijn vaak geen goed plan.

Medische- versus niet-medische mondkapjes

Wil je een mondkapje virus kopen, dan heb je de keuze tussen medische- en niet medische mondkapjes. Medische mondkapjes zijn getest en hebben ook een keurmerk/certificering. Niet-medische mondkapjes hebben dit niet en bestaan vaak uit stof. Je kunt ze hergebruiken als je ze wast. Medische mondkapjes zijn specifiek bedoeld voor medisch personeel en beschermen tegen het besmetten van anderen en besmet worden door anderen. Niet-medische mondkapjes zijn alleen bedoeld zodat jij het virus niet kunt overdragen.

Welk mondkapje virus kopen?

Als iedereen in het openbaar vervoer een niet-medisch mondkapje draagt, is er een aanzienlijk lagere kans dat het virus zich verspreidt. Dat is ook de reden waarom deze daar verplicht zijn. Afstand houden is in de bus of de trein erg lastig. Als je een medisch mondkapje virus wilt kopen, vraag je dan af of dit echt nodig is. Dit zijn de mondkapjes die gereserveerd zijn voor medisch personeel en anderen die niet zonder kunnen. Je koopt ze ook online. De Rijksoverheid geeft duidelijke instructies over hoe je je niet-medische mondkapje ook zelf kunt maken.