Hoe kun je hooikoorts bestrijden?

Hoewel de meeste mensen altijd blij en vrolijk worden van de zomer, is er voor een aantal mensen ook een nadeel aan verbonden. Het pollenseizoen komt er namelijk dan ook weer aan. Dit betekent voor veel mensen dan ook rode ogen en heleboel niezen. Hoe kun je dit dan bestrijden? Altijd binnen blijven is natuurlijk ook geen optie. In dit artikel worden er daarom een aantal mogelijkheden besproken die hooikoorts kunnen bestrijden.

Gebruik medicijnen tegen de hooikoorts

Dit is de meest logische en vaak ook de beste oplossing om hooikoorts te bestrijden. Door naar de dokter te gaan kan deze in eerste instantie bevestigen dat je daadwerkelijk hooikoorts hebt. Dit hoeft natuurlijk niet per se, want er zijn ook bij de drogist genoeg medicijnen verkrijgbaar voor hooikoorts. Dit zijn cromonen en antihistaminica. Het verschil tussen deze medicijnen is dat antihistaminica wat sneller werken dan cromonen. De antihistaminica kan dus prima worden gebruikt wanneer er een hooikoortsaanval optreedt.

Hordeur plaatsen

Om in je woning het aantal pollen te verminderen is het verstandig om een hordeur aan te schaffen. Vooral in de zomer is het toch wel eens fijn om frisse lucht in het huis te hebben. Het is dan vervelend als er enorm veel pollen het huis binnenkomen en je vervolgens enorm veel last gaat krijgen van je hooikoorts. Tegenwoordig zijn er dan ook hordeuren met pollenwerend gaas. Dit biedt dus de mogelijkheid om de deur open te houden zonder last te krijgen van een hooikoortsaanval.

Zorg ervoor dat de symptomen niet verergeren

Het is belangrijk om de vervelende symptomen die je hebt niet te verergeren. Zo is het bijvoorbeeld verleidelijk om bij jeukende ogen in je ogen te gaan wrijven. Dit moet je dan absoluut niet doen. Dit maakt het vooral veel erger. Je kunt onder andere een koud washandje onder je ogen leggen en een zonnebril opdoen als je naar buiten gaat. Daarnaast zijn er ook bepaalde stoffen die de symptomen verergeren. Dit zijn onder andere huisstof, verf, uitlaatgassen en chloor.